Digital clock

Rabu, 3 April 2013

Pengalaman Sebenar Peserta Penilaian Khas 2013 (DG41) Part 2


Salam Hye everybody

Alhamdulillah kita masih diberi peluang untuk bersua di dalam blog ni ,, Thanks coz sudi bace,,,

Seperti yang dijanjikan,, lelaki gossip nak share tentang apa yang berlaku masa penilaian khas,,,


Tentatif hari penilaian khas

7.30 am - Pendaftaran
9.00 am - Taklimat
9.30 am - Perbincangan Kumpulan
10.30 am - Rehat (Minum pagi)
11.00 am - Sesi soal jawab
11.30 am - Penyerahan surat lantikan DG41
12.00 pm - Bersurai


Pendaftaran
Masa pendaftaran ni jangan lupa lengkapkan senarai semak tau ,, Penting sesangat coz masa ni kalau korang disaring x lepas,, alamatnya kena iv la,,, mintak jauh sesangat ,,,, simpang 44,,,, Pastu korang akan duduk ikut table masing2,, rujuk nombor kumpulan k,,, ala macam table kat hotel tu,, kui3

Butiran Senarai semak

  1. Gambar (Ukuran passport)
  2. IC dan 1 salinan IC 
  3. Surat beranak dan 1 salinan surat beranak
  4. Sijil SPM dan 1 salinan sijil SPM
  5. Transkrip Akademik SEM 1- SEM 8 Degree berserta salinan ( 1 copy bagi setiap sem)
  6. Surat Pengesahan Kelayakan Akademik yang diiktiraf JPA berserta 1 salinan
* Peringatan - salinan wat satu je k bagi setiap copy dan jangan lupa pengesahan  means (cop) dari penjawat awam gred A,,, he3

Taklimat
Selalunya taklimat ni biase je,, die akan bagi tahu ape yang dilihat semasa penilaian dalam group korang,, Antaranya ialah ketokohan, komunikasi, suara, kepakaran, team work dan sebagainya ,,,

Penilaian
Time ni best,, macam LDK,, korang akan diberi tajuk mengenai pendidikan,, isu semasa mengenai pendidikan, apa2 sahaja,, yang penting time ni korang leh berbincang sesama,,, seronoknya,,, huhuuhu,, Ade kumpulan diminta menyanyi,, so korang layan sajo ,,, k ,, xyah stress2 ,, fun actually,, Team lelaki gossip xyah nyanyi ,, just borak2 ngan Tan Sri (curlaassst x) hehehe

Rehat
Perlu ke nak citer?? Huhu,, pandai2lah k,, makan je kot,, heheheh

Sesi Q & A (soal jawab)
Prepare lah nak tanya ape yang korang musykil,, pape je,, topik generous asal berkaitan k,, jangan tanya bile nak balik sudah,, kui3

Penyerahan surat lantikan DG41
Time ni vogue sangat,, wakil kumpulan ambil surat tawaran lantikan DG 41,,, macam hari anugerah or konvo dah,,, he3

Bersurai
Korang dah leh balik,, jangan lupa snap2 pic korang sepanjang penilaian khas,,, wat kenang-kenangan,,


Senyum semua,,,, geng pk IPG KPI  @ Putrajaya,, miss uolz


Sehingga berjumpa lagi di entry akan datang ,, xoxo

Tiada ulasan: