Digital clock

Rabu, 27 Mac 2013

Kisah Benar Tentang Penilaian Khas !! ( Part 1)

Salam,, hye everybody,,,

It's been a week im not blogging ,,,, so,, at this moment lelaki gossip nak share KISAH BENAR masa penilaian khas,,,

Korang tahu x ape tu penilaian khas?? Senang je jawapannya,, sesiapa yang xperlu ditemuduga lah,, he3, means bakal2 guru yang xperlu ditemuduga dan dilantik ke DG 41 ,, sape xnak kan?? hu3,,,

Ape syarat2nya?
Pointer mesti 3.5 ke atas dan Praktikum A or A-,,, Personally,, kalau graduan dari IPG mestilah tinggi lagi syarat pointer nya coz kalau setakat 3.5 tu ,,, realitinya da macam ikan kat pasar ,,, ramai sangat~~

Lelaki gossip dipanggil ke Putrajaya untuk penilaian khas,,, Cemerlang ke i? Erm,, ramai lagi cemerlang actually ,,, sebab tu kat sana ade pegawai Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan yang akan saring kita,, korang ingat leh sesuka hati je ke~~ hu3,,,,

APA KISAH BENARNYA?
Ok,, firstly,, fakta mengenai Penilaian Khas (PK) ni,, korang kenalah selalu online laman web spp tuk tahu pengumuman2 terkini,, baru leh tahu,,, barulah advance kan.. kalau korang tersenarai,, kene download senarai semak dalam tu,, ape die nak? Ok, tengok ni

Butiran Senarai semak

  1. Gambar (Ukuran passport)
  2. IC dan 1 salinan IC 
  3. Surat beranak dan 1 salinan surat beranak
  4. Sijil SPM dan salinan sijil SPM
  5. Transkrip Akademik SEM 1- SEM 8 Degree berserta salinan
  6. Surat Pengesahan Kelayakan Akademik yang diiktiraf JPA berserta 1 salinan
* Peringatan - salinan wat satu je k bagi setiap copy dan jangan lupa pengesahan  means (cop) dari penjawat awam gred A,,, he3

Apa yang berlaku masa hari penilaian?

7.30 am - Pendaftaran
9.00 am - Taklimat
9.30 am - Perbincangan Kumpulan
10.30 am - Rehat (Minum pagi)
11.00 am - Sesi soal jawab
11.30 am - Penyerahan surat lantikan DG41
12.00 pm - Bersurai

Best x?? Best gilerr pengisiannya,, so nak tahu ape yang berlaku ,, nantikan entry malam ni k,,,
Bye ,, xoxoxo



Tiada ulasan: