Digital clock

Rabu, 13 Mac 2013

Panduan Nak Dapat Posting Semenanjung ?

Hye everybody,

Terima kasih kat korang kerana sudi melawat blog yang masih lagi baru lagi,,, Hurm,, seperti yang dikatakan,, korang yang ada kat IPG ni nak x posting semenanjung? Mesti nakkan ,,,

SENANG,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  Before that kenalah isi borang posting terlebih dahulu,, hehehe

Tips-tips mengisi borang posting ;-

1) Isi negeri yang banyak kekosongan guru
Tak tahu ?? xpe... ini antara negeri yang banyak kekosongan guru, korang pilihlah eh,,,
Selangor, Pahang, Johor,Putrajaya,,, Tapi kalau korang isi Kelantan, Perlis, Terengganu, Melaka memang xdelah coz ini antara negeri yang tiada kekosongan guru... Kalau ade pun boleh dikira dengan jari..

2) Kalau pilih Sabah & Sarawak?
Boleh juga, akan diutamakan bile posting nanti.... Kalau jenis jiwa survival dialu-alukan..

3) Nanti akan ditanya nak berkhidmat di Iskandar Malaysia?
Jawab ye je,,,, xkiralah mana2 pun,, jangan memilih sangat,, ye sahaja,, korang tu xleh diva2 sangat k,,, coz tempat korang posting tu bukannya tetap sampai pencen,,, kan,,, yang penting tempat menapak je,,, kalau memilih sangat ,, nanti korang trauma ,, nak2 bila tengok kwn2 sebaya dah posting dulu ,,, Tapi kalau jenis xkisah nak posting lambat ,,,  lambatlah jadinya ,,,, anyway choice is urs,,

4)Penglibatan tertinggi dalam persatuan, kelab dan permainan
Time ni gigit jari jap kalau korang xaktif,,, Its okay je asalkan ade penglibatan,,, (>,<)

That's all tips from me,,, dun worry ,, kalau blur2 lagi ,,, bacalah sepuluh kali (hehehe)

Peringatan : Jangan frust menonggeng kalau xdpat semenanjung lak... Rezeki, jodoh, ajal dan maut semua ALLAH dah tentukan,, kita ikhtiar sahaja dan tawakkal. ALLAH  lebih tahu apa yang terbaik untuk kita,,

Sehingga berjumpa lagi.... xoxoxo.. PUBLISH

Tiada ulasan: