Digital clock

Selasa, 12 Mac 2013

Laluan mudah DG41 ?

Salam perkenalan semua,

Sekarang ni, saya dah masuk dunia cikgu,,, korang rase senang ke nak biasakan diri di alam baru ? Tepuklah dada tanyalah diri ,, anyway malas nak taip2 banyak2 ni,, bukan korang nak baca sangat pun kan,, he3 ,, Nak share kat korang macam ne tak yah dapat temuduga nanti bila dah habis belajar di ipg,,,

Inilah tipsnya :-

1) Pointer mestilah tinggi
Korang tahu kan pointer tinggi banyak bagi 'advantage'. Dah xde dah istilah semua dapat keje,, dunia pendidikan makin sengit, taklehlah nak selesa2 sangat (mode: membebel sambil betul2 rambut,hehehe)..Siapa yang dapat CGPA 3.7 ke atas normally selamat,, Maybe akan datang syaratnya akan tinggi lagi coz semua junior dah ramai yang pandai2 kan (^,^) .. Ade yang tanya Kajian tindakan x termasuk ke? Sebenarnya da masuk dalam pointer korang subjek ni,,, Kajian tindakan tu untuk syarat pengijazahan je ,,, (^,^)

2)Praktikum
Mesti ade yang trauma dengar istilah ni,, he3,, sampai x tidur malam semata-mata buat bahan bantu mengajar (bbm),, anyway semua penat lelah tu akan terbalas sebab praktikum ni pun membantu korang in the future,,syaratnya minima A- untuk serap terus ke DG41

3)Kokurikulum
Ade ke x? Based on my experience,, ade je member2 yang x aktif but still dikira cemerlang ,,, Dont worry mane yang minat tu just go on with ur interest ,,, yang penting jaga akademik k,,, kokurikulum ni ringkasnya untuk tajamkan soft skills korang,, kat dlm kelas xde ilmu2 ni ,,  so kenalah terlibat gak,, cikgu kan ~~

Ringkaskan,,he3 ,, Anyway,,,All d best tuk adik2 di IPG,,, next entry akan kongsi macam mana nak isi borang posting,,(jangan lupa baca tau,,hehehe)

Sehingga berjumpa lagi ,, da,, xoxo (Publish.... mode : lisa surihani dalam citer istanbul aku datang)

4 ulasan:

Lelaki Gossip berkata...

Catatn ni berguna untuk semua bakal guru =)

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah berkata...

noted..pinter msti kna jga..tq for shring this :-)

Lelaki Gossip berkata...

betul tu ,,, nantikan entry malam ni ye ;-)

cikgumadrid berkata...

thanks 4 sharing