Digital clock

Khamis, 14 Mac 2013

Isu Guru Interim & Gajinya (Part 1)

Salam semua dan selamat sejahtera,,,,

Mesti yang baca ni ada yang tengah praktikum and wat assingment kan? ,,, leh agak ,,, hehe ,, ,, Thanks kat korang atas kesudian meng klik and baca blog ni ,,,, (Mode : syok sendiri,, heheh)

Ok,, before Lelaki Gossip pergi merepek meraban tak tentu hala,,, kite tgk isu kali ni plak...

Guru Interim?
Korang pernah dengar tak ? Jeng3 ,,, istilah ni semakin popular dan menjadi trend dalam pendidikan ,, rugi kalau korang x tahu ,,,, erm ,, Actually guru interim ni maksudnya guru sandaran,,,, je ,,, tapi beza tau dengan Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT) dan Guru Ganti,,,

Soalan 1: Macam mana nak dapat guru interim ?
Jawapan : senang je ,,, yang penting ade degree,, SPM ? penting gak kalau tak mcm ne nak dpt degree ,,, heheh (loya buruk pulak),,, Plus, korang dah pun mengisi borang posting ,,, Tapikan,, ade kes tau kat batch kitorang ,, yang dah meninggal pun dipanggil interim ,,, Memang rezeki coz arwah pun belum habis belajar, praktikum pun x habis ,,, Tiba-tiba Teringat jasa arwah ,,, ermm,,,korang ,,, kita sedekahkan Al-fatihah  untuk saudara wan ahmad hilmi wan muda,,,,moga2 die ditempatkan dalam golongan yang beriman,,,Miz u buddy ,,,


OK, dah alfatihah? belum,, x baik korang ni  tau ,,, dah ?? ok thanks,,,

Kita sambung balik ,,, interim ni xleh apply sesuka hati macam minta guru ganti ye korang ,,, Kementerian Pelajaran Malaysia a.k.a KPM sendiri yang tentukan ,,, Maka sabarlah menanti ,,,,sweet sangat

Soalan 2: Leh ke tolak jadi guru interim ? Gaji kerja sementara kat tempat lain lagi tinggi ..
Jawapan: EGO sangat korang ni ,,,huhuu,, kalau korang dapat,, ambil je ,,, Kalau tolak ,, nanti KPM blacklist lagi parah..huhuhu


Soalan 3: Katner erk selalu guru interim dihantar ?
Jawapan: Negeri yang kekosongan guru subjek yang diajar,,,

Soalan 4 : Tempat/Negeri  yang dipilih dalam borang posting tu mempengaruhi penempatan interim x?
Jawapan : X juga ,,, coz penempatan berdasarkan kekosongan dan subjek yang diperlukan ,,,

Soalan 5: Bila interim ni ?
Jawapan: Bila korang dah habis belajar kat IPG ,, bulan januari tahun berikutnya dah mula ,, kejap je rehat ,,, hurm,,, (tertakluk pada pindaan).

Setakat ni tu je untuk dikongsi ,,, kalau nak tahu yang selanjutannya ,, nantikan entry  Isu Guru Interim & Gajinya  (Part 2),,,

Nak jadi follower ? silakan ,,, Lelaki Gossip suka share ngan pembaca2 mcm korang semua (',') huhuu

Iklan yang ade kat blog ni ,, ni yang belah kanan terkelip2 ni ade banyak PROMOTION,,, bukan yang  tipu ,,, rambang mata Lelaki Gossip diwatnyer ,,, hehehe,, kalau nak rambang mata gak,, apa salahnya,,hehehe

Sehingga berjumpa lagi ,,, xoxoxo,,, PUBLISH



Tiada ulasan: