Digital clock

Jumaat, 15 Mac 2013

Guru Interim & Gajinya? Part 2 (Panaaass)

Salam, hye bersama fifi di hot fm ,,,, eh2,, lelaki gossip la ,,,hehehe

Ape khabar semua? mesti baikkan,, syok sendiri,,,hahah,,yang penting ramai yang happy coz esok weekend,,, so enjoy the free times,, malangya lelaki gossip ade skolah gantilah esok,, huhuhu,,, so nikmatilah masa lapang sebelum sibuk,,,

Now,, nak citer pasal part 2 isu guru interim dan gajinya .... entry kali ni pasal persediaan2 bile dapat guru interim ,,,

soalan 1: Macam ne leh tahu pasal lantikan guru interim ni ?
jawapan: kenalah udpate blog KPM selalu ye dik non,, teringat zaki som,, hahah,,barulah tahu ,,,

soalan 2: macm ne nak tahu kite sekolah mane?
jawapan: soalan yang bagus,, selalu akan diberitahu pasal negeri je,, so korang kenalah rujuk website Jabatan Pelajaran Negeri (JPN) yang berkenaan,

soalan 3: nak bawak pe ni lau dipanggil??
jawapan: Bawalah semua kelengkapan, macam nak pindah,,, sebab korang akan terus berkhidmat nanti

soalan 4: erm takutnya sorang2 pi ,, mcm ne erk ?
jawapan: Jangan takut,,, carilah kawan kat group batch korang,, macam kitorang ade group batch PISMP AMBILAN JANUARI 2009 .,,, ni group satu Malaysia,,huhuu (poyo lebih) so boleh roger2 kawan2 kat sini,, dah jumpa kawan senang,,, sape satu sekolah,, nak cari housemate rumah sewa,, mudah uolz,,,,

soalan 5: nak duk mane ni?
jawapan: lau jadi macam ni korang kena google rumah sewa berdekatan dengan sekolah,, roger2 sedara n others,,heheh

soalan 6 : bila nak bagi tahu gaji ni?
jawapan : erm,, gaji basically RM1800 dan ke atas, tambah elaun cola (ikut tempat) dan elaun tetap perkhidmatan,,, adelah dalam RM 2k dan ke atas,,, ha,, bila dah dapat kerja t,, jangan lupa buka akaun kwsp k,, lau dah ade,, tahniahh!!! Korang kena bersedia aspek kewangan coz maybe 2 bulan pertama tiada gaji ,, tengok tempat,, so masa belajar ni janganlah boros sangat k,,huhuu

Thats all ,, jumpe lagi di entry akan datang,, xoxoxo ,, PUBLISH ;-)

1 ulasan:

Mardyasaja berkata...

assalamualaikum. maaf menganggu. sy ada soalan nak tanya.. guru dini ni guru mcm mna ea?